BOULANGERIE  |  PATISSERIE  |  BELEGDE BROODJES  |  HORECA  |  CONTACT

Veelgestelde vragen

Wat is desem?

Desem is een mengsel van water en meel, dat we laten fermenteren. Hierdoor ontstaan melk- en azijnzuurbacterieen, die het brood veel smaak geven en zorgen voor een luchtige structuur.

 

Waarom zitten er gaten in het brood?

Doordat wij met een desem werken, krijgt het brood een hele luchtige structuur. De bacterieen uit de desem zorgen voor luchtbellen in het deeg.

 

Waarom snijden wij het brood liever niet?

De korst van het brood beschermt de binnenkant, en zorgt ervoor dat het brood vers en luchtig blijft en vooral niet uitdroogt. Wanneer je het brood laat snijden, is de binnenkant niet langer beschermd en zal het brood sneller uitdrogen.

 

Waarom kan ik jullie brood niet lang bewaren?

Wij bakken brood zonder enige toevoeging. Er zit dus alleen meel, water en zout in het brood. Zonder toevoegingen is het brood sneller onderhevig aan bederf. Wil je langer van ons brood genieten? Vries het dan direct na aankoop in. Is het brood nog warm, laat het dan eerst goed afkoelen voordat je het invriest.
Waarom hebben jullie om 8 uur nog niet het hele assortiment in de winkel?

Omdat ons hele assortiment door ons met liefde maar zonder toevoegingen gemaakt wordt, is de rust- en rijstijd heel belangrijk. Zo gaan de croissants bijvoorbeeld eerst ruim een uur in de rijskast voordat we ze afbakken. Dit kan betekenen dat u even op een verse croissant moet wachten.

 

In de steenoven bakken wij al ons brood. Dit doen we per soort, waardoor er steeds weer vers brood in de winkel ligt. Ook dit kan er voor zorgen dat een bepaald soort brood nog gebakken moet worden. Wij bieden u graag een kopje koffie aan tijdens het wachten, maar denken ook graag mee voor een lekker alternatief als uw brood naar keuze nog niet klaar is.

 

Kan ik jullie brood ook nog afbakken?

Jazeker, ons brood kunt u zelf nog even afbakken of ‘oppiepen’. Vooral met een knapperig brood zoals de baguette of fougasse is dit heerlijk. Krentenbollen, vloerkadetten en bijvoorbeeld gesneden brood kunt u ook gewoon laten ontdooien en dan eten. Het brood is uiteraard ook heerlijk om te roosteren.