×
assortiment
faq
over
vacatures
contact

De Broden

Boule blanche

Onze hoofdrolspeler: met dit ronde, handgevormde brood is Boulangerie Oscar ooit begonnen. Bestaat enkel uit meel, water en zout. Dit vloerbrood heeft een knapperige korst, stevige structuur en volle smaak. Een zeer veelzijdig brood. Goed te combineren met vis, lekker bij een kaasfondue, maar ook heel geschikt om te beleggen.

Meergranen

Dit volkorenbrood is gemaakt met desem en bestaat uit volkorenmeel en een biologische zadenmelange, gebakken in de steenoven op 250 graden Celsius. Stevig brood dat goed vult. Inmiddels een klassieker.

Haverbrood

Een mix van haver gekookt in melk (kookstuk) en een deeg van tarwe. Het eindresultaat is een licht maar vezelrijk brood dat door de haver heel voedzaam is. Door de toevoeging van melk iets zachter van structuur.

Spelt

Een volkorenbrood van spelt, een oude graansoort dat weer groeit op de heuvels van Zuid-Limburg. De telers in het gebied werken er samen onder de naam Kollenberger Spelt. Dit brood bestaat geheel uit biologisch speltmeel vermalen door De Commandeursmolen, maar wordt gevoed met een gefermenteerd tarwedesem.

Grand batard

Ovaal vloerbrood van hetzelfde deeg als de boule blanche, maar in een ‘grande’ formaat. Dit handgemaakte desemproduct bereid met tarwe en rogge wordt ook gebakken op de steenovenvloer en heeft een knapperige korst. Een stevig brood zonder gebakken lucht.

Pain de seigle

Een desembrood van biologisch rogge- en tarwemeel bereid volgens Frans recept. De rogge geeft het brood een bijzondere en volle nasmaak. Vloerbrood met veel karakter dus. Fijngemalen, maar lekker zwaar. Verkrijgbaar van vrijdag tot en met zondag.

Oscar volkoren

Een vezelrijk brood dat maar liefst vier soorten volkorengraan bevat: tarwe, rogge, spelt en haver. Een authentiek desembrood, maar met een heel klein beetje gist toegevoegd. Hierdoor ontstaat een regelmatige, fijne structuur zonder desemgaten. Oscar volkoren gaat in een blik de steenoven in, waardoor het de herkenbare broodvorm heeft en aan de buitenkant minder hard is. Verkrijgbaar met vier verschillende toppings: sesam, maanzaad, pompoen- en zonnebloempitten.

Assortiment Overig

Fijn volkoren

Tarwevolkorenbrood met veel vezels. In eerste instantie ontwikkeld voor kinderen (‘hier zakt de hagelslag niet doorheen’), maar intussen een favoriet van jong en oud. Makkelijk te kauwen door de fijne structuur, maar zeker geen hap-slik-wegbrood. Dagvers natuurlijk het lekkerst, maar prima een dagje te bewaren.

Baguettes

Stokbrood op z’n Frans in vier verschillende varianten: graines, sesam, epi en traditioneel.

Ciabatta olijf

Vervaardigd op de originele manier met Italiaanse kruiden en dat proef je. Lekker voor bij de borrel of een kaasfondue. Ook verkrijgbaar zonder olijven.

Rogge-rozijn

Stevig broodje op basis van volkorenrogge gevuld met hazelnoten, rozijnen en krenten. Zo uit het vuistje, maar ook heerlijk bij een kaasplankje.

Kadetten en rijk gevulde krentenbollen

Zonder toevoegingen en zwaar van gewicht, dus lekker voedzaam.

VIENNOISERIE EN PATISSERIE

U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor luxe broodjes, koeken en taarten. Een greep uit ons assortiment: pain au chocolat, cinnamon buns, verschillende soorten croissants (ham-kaas, kaas, worst, amandel), appeltaart en pastel de nata. Ook deze lekkernijen worden door onze bakkers zelf bereid met de puurste ingrediënten.