×
assortiment
faq
over
vacatures
horeca
contact

Samen met Oscar

Heemstede
Nolita, Southern Cross, Inheems

 

Haarlem
Westhoff, Cleeff, Moustique, HFC, Kaaskampanje, Pieck, The Harlem Social Club, De wereld van Jansje

 

Zandvoort
De haven van Zandvoort, Club Cabo

 

Velsen
Rococo

 

Vogelenzang
Buitenplaats de Plantage

 

Jan Sobecki,
Restaurant TRIBECA

“In de tijd dat ik Parijs woonde maakte ik kennis met de traditionele Franse zuurdesembroden en baguettes. Ik was meteen verkocht. Dit was brood zoals brood bedoeld is. Net afgebakken met hooguit wat boter, heerlijk! In feite is het ‘alleen’ water, bloem en zout, dus eenvoudig te maken. Zou je denken! Want zo simpel ligt het natuurlijk niet, het is echt een ambacht die je niet zomaar onder de knie hebt.

 

Jaren later werkte ik als chef-kok in Bloemendaal. In die tijd werden er nog verschillende soorten brood geserveerd bij het diner, maar ik was er nooit helemaal tevreden over. Ik wist nu immers dat het zoveel malen beter kon. Je wil een lekker stuk vlezig brood door je saus halen, het bijna gebruiken als bestek. Zoals de Fransen dat doen.

 

Via via kwam ik in contact met Oscar. De smaak van zijn broden bracht me direct terug naar Parijs. Dit is exact wat ik wil serveren in mijn inmiddels eigen restaurant. Met de tips en tricks van Rogier ben ik begonnen met het bakken van mijn eigen zuurdesembrood. Dit is wat ik mijn gasten wil serveren: lekker brood zonder toevoegingen waar je van wil blijven eten.”